Forentia säästää aikaa ja rahaa tilaamalla kaiken samasta osoitteesta

Yksilöllisiä koteja rakentava Forentia on tehostanut toimintaansa tilaamalla uudiskohteisiinsa Spigotin talotekniikkatoimituksen, joka sisältää LVIS -työt ja -kaluston. Palvelun avulla kokonaisuuden hallinta ja viestintä työmaalla ovat parantuneet merkittävästi. Forentia saa myös säästöjä tilaamalla kaiken samasta osoitteesta. 

Asumisviihtyvyyteen panostava perheyritys Forentia Oy on rakennuttanut koteja jo vuodesta 2009 lähtien. Sen haaste ennen yhteistyötä Spigotin kanssa oli samanlainen kuin useissa muissa rakennusalan yrityksissä: lämpö-, vesi-, ilmanvaihto- ja sähköpalvelut sekä kalusteet tilattiin eri toimijoilta, joten viestintä useiden eri toimijoiden kanssa vaati enemmän resursseja ja vaivaa. 

Sopimukset neuvoteltiin tuolloin monien yritysten kanssa, eikä tieto kulkenut sujuvasti kaikkien kesken. Työ oli sirpaleista, eikä aikatauluissa aina pysytty.

– Yhteistyö Spigotin kanssa on tehostanut prosesseja rakennuskohteissa. Tilausten tekeminen, suunnitelmien laatiminen ja viestintä on helpompaa, kun yksi yritys vastaa kokonaisuudesta. Kaikki rajapinnat ovat nyt Spigotin hallussa, joten työskentely on paljon sujuvampaa, Forentian projektijohtaja Heikki-Pekka Alakärppä kertoo. 

Spigotilta tilattuun palvelupakettiin sisältyvät LVIS-suunnitelmat, vesi- ja sähkökalusteet, valaistusratkaisut ja lämmitysjärjestelmä sekä asennustyöt.

– Kokonaispaketti on rakennuttajalle mielekäs ratkaisu. Siihen kuuluvat kalusteet ja työt valuvalmisteluista, aluesähköihin ja johdotuksiin sekä sähköpääkeskukset, valaistus, vesikalusteet ja esimerkiksi poistoilmalämpöpumput. Spigotin työn jälki on ollut laadukasta, ja he ovat pysyneet aikataulussa sekä olleet joustavia.

Projektien kustannukset tiedetään hyvissä ajoin

Rakennuttajalle on kätevää, kun LVIS-urakan kustannukset ovat tiedossa etukäteen.  

– Ei tarvitse pelätä hintojen nousua kesken projektin, jos LVIS-paketin kustannus tiedetään tarkasti jo ennen sen aloitusta. Kun kokonaisuus on Spigotin hallussa, voi luottaa siihen, että asiat on suunniteltu huolellisesti etukäteen, eikä tarvitse huolehtia esimerkiksi yksittäisten tahojen tavarantoimitusongelmista.

Tavoitteet toteutuneet: vahvuuksia laatu, aikataulu ja joustavuus

Heikki-Pekka Alakärppä on työskennellyt Spigotin kanssa samassa projektissa reilun vuoden ajan, ja hän on ollut tyytyväinen yrityksen työn jälkeen. Erityisesti työn laatu, aikatauluissa pysyminen ja Spigotin joustavuus miellyttävät projektijohtajaa. 

– Voin suositella Spigotin palveluita, sillä yhteistyö on ollut sujuvaa ja asiallista. Isolla työmaalla on aina paljon huomioitavaa, joten on hienoa, että yhteistyö on ollut joustavaa puolin ja toisin. Spigotin vahvuus on ammattimaisuus sekä se, että heillä on kokonaisuus hallussa. 

Spigotin henkilöstö saa myös Forentialta kiitosta 

– Yrityksessä työskentelee sitoutunutta ja mukavaa porukkaa. Yhteyshenkilön saa aina kiinni ja on mukavaa, että yhteistyö Spigotin kanssa on ihmisläheistä ja saumatonta. 

Lue myös

LVIS-suunnittelua pöydän ääressä

Vesikalusteet ja valaistus

Tarjoamme kaikki kodin vesikalusteet ja valaistuksen. Voit valita valmiiksi suunniteltujen pakettien joukosta kotisi arkkitehtuuriin ja sisustukseen sopivan vaihtoehdon tai räätälöidä omaan makuun sopivan kokonaisuuden.

Lue lisää