Usein kysyttyä

Talon tekniikka sisältää lämmitysjärjestelmät, vesi- ja viemärijärjestelmät, ilmanvaihtojärjestelmät, sähkö- ja automaatiojärjestelmät sekä jäähdytyksen. Talotekniikka on yhteisnimitys kiinteistön teknisten palveluiden, järjestelmien ja laitteiden kokonaisuudelle.

Kyllä. Suunniteltuna ja asennettuna. 

Kyllä. Suunniteltuna ja asennettuna.

Ei ole. Urakoitsijalla on suurin intressi valvoa työtään, koska vahinkoriski on suuri ja urakoitsija kantaa rahallisen vastuun. Lisäksi kaupungin viranomaiset valvovat meitä.

Jokaisen järjestelmän toimitussisältö on räätälöitävissä asiakkaan tarpeiden mukaan.

Ei. Pilkkominen jättää kustannuksia pimentoon, eikä takaa laadukasta lopputulosta. Pilkkomisen myötä sinulle jää suurempi vastuu järjestelmien toimivuudesta sekä työsuoritusten yhteensovittamisesta.

Asentajamme ovat koulutettuja ammattilaisia. Jokainen meistä on sitoutunut kolmeen perusasiaan: ensiluokkainen työn jälki, pitävät aikataulut ja siisti työmaa.

Pääosin kyllä. Tapauskohtaisesti käytämme tarvittaessa luotettuja yhteistyökumppaneita.

Kyllä vain, Spigot tekee LVI- ja sähkötöitä sekä lvis-suunnittelua myös saneerauskohteisiin. Tyypillisiä kohteita ovat asuntojen remontit ja laajennukset, käyttötarkoitusten muutokset tai rakennusten yksittäisiä lvi- tai sähkötöitä.

Spigot tarjoaa uudisrakentajien lisäksi monia palveluitaan kaikille omakoti- tai taloyhtiöasukkaille. Toteutamme muun muassa sähköauton latausasemien asennukset, lämmityslaitteiden vaihdot uusiin. (Esimerkiksi poistoilmalämpöpumput, maalämpöpumput, vesi-ilmalämpöpumput) Ilmanvaihtolaitteiden uusimiset, ilmanvaihtokanavistojen nuohoukset, ilmanvaihdon tehostamiset, vesikalusteiden vaihtotyöt, käyttö- tai lämmitysverkostojen uusimiset ja monet muut LVI tai sähkötyöt mitä arjessa voi tulla vastaan.

Lämpöpumppujen tekninen käyttöikä on tyypillisesti 15-20 vuotta, kun tämä alkaa lähestymään on syytä alkaa pohtimaan olisiko lämmityslaite aika vaihtaa uuteen. Myös jonkin kalliin komponentin, kuten kompressorin hajoaminen laitteen teknisen käyttöiän loppupuolella voi olla hyvä syy vaihtaa laite kokonaan uuteen sen sijaan että korjaisi vielä vanhaa. Uudet lämpöpumput ovat myös energiatehokkaampia, helppokäyttöisempiä ja ohjelmallisesti älykkäämpiä kuin vanhat. Uusissa lämpöpumpuissa voi esimerkiksi olla monia hienoja ominaisuuksia kuten pörssisähköohjaus, tai monipuoliset etäohjausmahdollisuudet.

Kyllä Spigot hoitaa kaiken vaihtotyöhön liittyvät työvaiheet. Vanhan laitteen purun ja irtikytkennät sähkö-, lämmitys-, ja käyttövesiverkostoista, vanhan laitteen toimittamisen kierrätykseen, uuden laitteen sähkö- ja putkityöt, käyttöönotot ja käytönopastukset. Poistoilmalämpöpumppua vaihdettaessa nuohoamme myös ilmanvaihtokanaviston ja mittaamme ja säädämme ilmavirrat.

Lämmityslaitteen vaihtoon varataan tyypillisesti 2 päivää. Vesi- ja lämmityskatkot pidetään aina mahdollisimman lyhyinä ja usein uusi laite alkaa lämmittämään taloa ja käyttövettä jo ensimmäisenä asennuspäivänä.

Kyllä vain, Spigotilta saat myös ilmanvaihtokoneiden vaihdon ja siihen liittyvät kaikki ilmanvaihto- ja sähkötyöt. Vaihdon yhteydessä emme ainoastaan vaihda konetta uuteen vaan tarkastelemme ilmanvaihtoa kokonaisuutena ja suosittelemme mahdollisia muita sisäilmaa, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta parantavia toimenpiteitä.

Spigot toteuttaa monenlaisia ilmanvaihtoremontteja. Niitä voivat olla esimerkiksi poistoilman tehostaminen tai älykäs ohjaus, joka perustuu kosteus- tai hiilidioksiditasojen mittaamiseen. Spigot on toteuttanut myös monia tulo-,  poistoilmajärjestelmien asennuksia lämmöntalteenotolla vanhoihin taloihin, jossa painovoimainen- tai koneellinen poistoilmajärjestelmä. Spigotilta saa näiden kohteiden suunnittelun, asennuksen ja työnjohdon.